TrueVIS VG2-640, VG2-540 Large Format Printer/Cutters

Με περισσότερες από 40 εντυπωσιακές βελτιώσεις της προηγούμενης βραβευμένης σειρά VG, τα εκτυπωτικά/κοπτικά TrueVIS VG2 είναι σχεδιασμένα να ανταποκρίνονται και να ξεπερνούν τις ανάγκες ποιότητας και παραγωγής ακόμα και των πιο απαιτητικών επαγγελματιών, με εκτυπώσεις που μπορούν να πλαστικοποιηθούν μετά από μόλις 6 ώρες*. Διαθέτοντας τα νέα μελάνια TR2 με πορτοκαλί χρώμα και νέες επιλογές διαχείρισης χρωμάτος για ανώτερη αναπαραγωγή χρώματος, τα VG2 προσφέρουν κορυφαία ακρίβεια εκτύπωσης και κοπής με νέα «έξυπνα» και αυτοματοποιημένα ροδάκια συγκράτησης υλικών(pinch rollers). Επιπλέον, οι εκτυπώσεις είναι πιστοποιημένες για την ποιότητα και αξιοπιστία τους με τα προϊόντα της 3MTM και AveryTM **. Υπερβείτε τις προσδοκίες των πελατών σας! Ξεπεράστε τον ανταγωνισμό σας! Επιλέξτε TrueVIS VG2

Bραβείο “Innovation Award ” ISA Sign Expo 2019, στην κατηγορία εκτυπωτικών. Με τα βραβεία καινοτομίας ISA αναγνωρίζονται τα καλύτερα νέα προϊόντα που παρουσιάζονται στην έκθεση ISA Sign Expo. Τα εκτυπωτικά-κοπτικά VG2-540 και VG2-640 εντυπωσίασαν τους κριτές - μια εξωτερική ομάδα εμπειρογνωμόνων - με τις τεχνολογικές εξελίξεις, την ολοκληρωμένη επιλογή χρωμάτων, την βελτιωμένη απόδοση και ακρίβεια εκτύπωσης και κοπής τους.

Bραβείο “Best Print & Cut Solution” του EDP (European Digital Press Association – Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Περιοδικών Ψηφιακής Εκτύπωσης ) για το 2019. Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από το εύρος της χρωματικής γκάμας και την βελτιστοποιημένη ακρίβεια χρώματος των VG2 καθώς και από το πλήθος των τεχνολογικών εξελίξεων που προσφέρουν υψηλή ακρίβεια εκτύπωσης και κοπής.

 

Βραβείο Οutstanding Gamut Expansion Eco-Solvent/Latex 54"/64" Printer του Buyers Lab  για το VG2-540/VG2-640 (8χρώματα με Πορτοκαλί) και Βραβείο Outstanding Enhanced CMYK Eco-Solovent/Latex 54"/64" Printer για τα VG2-540/VG2-640 (8 χρώματα με Λευκό)

Προσθέστε περισσότερες λεπτομέρειες και χρώμα στις εφαρμογές σας

Με τα TrueVIS VG2, το λαμπερό αλλά παράλληλα φυσικό χρώμα, η υψηλότερη ακρίβεια εκτύπωσης και κοπής και η βελτιωμένη απόδοση, συνδυάζονται για να φέρουν τις εκτυπώσεις σας στο επόμενο επίπεδο. Δημιουργήστε εντυπωσιακά αυτοκόλλητα και ετικέτες, λαμπερά banners, εντυπωσιακές επιγραφές,  ζωντανές εκτυπώσεις κάλυψης οχημάτων - και πολλά άλλα.

Πλαστικοποίηση μέσα σε 6 ώρες για Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα

Εκτυπώστε και πλαστικοποιήστε σε μόλις 6 ώρες. Με τα TrueVIS VG2 μπορείτε να εκτυπώσετε, να πλαστικοποιήσετε και να εφαρμόσετε την εκτύπωση την ίδια ημέρα, με διασφαλισμένη ποιότητα και αξιοπιστία. *

Αξεπέραστη Eκτύπωση και Aκρίβεια Kοπής

Με τα VG2, μια σειρά από βελτιώσεις επιτυγχάνουν εξαιρετική ακρίβεια εκτύπωσης και κοπής για πραγματικά ανεπιτήρητη παραγωγή

  • Νέες επιλογές crop marks: Οι νέες επιλογές crop marks για κοπή πλαστικοποιημένων εκτυπώσεων ή μεγάλου όγκου εργασιών εκτύπωσης και κοπής, παρέχουν τέλεια απόδοση κοπής όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τη νέα βελτιστοποιημένη λειτουργία πίεσης των πλαινών pinch roller
  • Περίγραμμα PerfCut Δημιουργημένο στο RIP: Δημιουργήστε περιγράμματα PerfCut απευθείας στο RIP. Εκτυπώστε και κόψτε και το βυνίλιο και το χαρτί (die-cut) με μια ενιαία, χωρίς διακοπή λειτουργία.
  • Αυτόματα Ροδάκια Συγκράτησης Υλικών: Τα νέα μεσαία ροδάκια συγκράτησης υλικών, σηκώνονται αυτόματα πριν από τη διαδικασία κοπής, επιτρέποντας την κοπή των υλικών χωρίς τα ροδάκια να «πατούν» πάνω στην εκτυπωμένη περιοχή.
  • Τυπώσετε & Κόψτε ή Κόψτε & Τυπώστε. Για χρήση περισσότερων υλικών εκτύπωσης, τα VG2 με το VersaWorks 6 προσφέρουν μια νέα λειτουργία κοπής πρώτα και εκτύπωσης μετά, που επιτρέπουν την κοπή λεπτών υλικών και περίπλοκων σχεδίων πριν από την εκτύπωση.
  • Take up: 'Ενα νέο take up υποστηρίζει δύο λειτουργίες τύλιξης, ανάλογα με τον τύπο των υλικών που επιλέγονται, εξασφαλίζοντας μέγιστη σταθερότητα.

* Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν  από την Avery Dennison σε βινύλια της σειράς MPI. Oι εκτυπώσεις που παράγονται με τα VG2 και με μελάνι TR2 μπορούν να πλαστικοποιηθούν μετά από μια περίοδο 6 ωρών όταν το υλικό εκτύπωσης αερίζεται σωστά και είναι χαλαρά τυλιγμένο.

** Η εγγύηση 3M ™ MCS ™ και ICS ™Avery Dennison ™ προς το παρόν ισχύει για τον συνδυασμό CMYKLkLcLm. Το Λευκό και το Πορτοκαλί έπονται. Οι χρήστες συνδυασμού 8color μπορούν να επιλέξουν 7c για πλήρη συμμόρφωση.

*** Η διάρκεια ζωής σε εξωτερικές συνθήκες βασίζεται σε επιταχυνόμενη εργαστηριακή δοκιμή καιρού. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία, τα υλικά και την εφαρμογή. Για μερικές εφαρμογές μπορεί να απαιτείται πλαστικοποίηση.

Τα εκτυπωτικά εμφανίζονται με το προαιρετικό σύστημα τυλίγματος (take up)

Νέα Γενιά TrueVIS Eco-Solvent Μελανιών – Τα πλεονεκτήματα του Πορτοκαλί χρώματος και των μελανιών TR2

Εκτός από τα επτά χρώματα (CMYKLcLmLk) και το λευκό, τα νέα μελάνια TR2 περιλαμβάνουν και το πορτοκάλι, αυξάνοντας έτσι το εύρος της χρωματικής γκάμας. H επιλογή του πορτοκαλί χρώματος σας προσφέρει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε με περίπου 130 νέα spot χρώματα διαθέσιμα στη βιβλιοθήκη Orange Color System Library.

Για ακόμη πιο έντονες εκτυπώσεις και πιστή αναπαραγωγή εταιρικών χρωμάτων, αναπτύχθηκε η νέα λειτουργία Multiprocess Color, έτσι ώστε το πορτοκαλί μελάνι να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους αρχείων ως process color  ή ως spot color, εάν απαιτείται ειδική αντιστοίχιση χρωμάτων. Επιπλέον, τώρα είναι δυνατό να εκτυπώσετε  και να πλαστικοποιήσετε σε μόλις 6 ώρες *.

Η Διαχείρηση “True Rich Color” Επινοείται Εδώ

Για την πλήρη αξιοποίηση της υψηλής δυνατότητας αναπαραγωγής χρωμάτων των VG2 και της ευρείας γκάμας χρωμάτων που παρέχεται από τα μελάνια TR2, αναπτύχθηκε η νέα επιλογή διαχείρισης χρώματος True Rich Color. Τώρα το ζωντανό χρώμα μπορεί να συνδυαστεί με τα ουδέτερα γκρι, τις ομαλές διαβαθμίσεις και τους φυσικούς τόνους δέρματος για τη δημιουργία εκπληκτικών γραφικών ασυναγώνιστου ρεαλισμού.

Νέα media clamps

Τα νέα “έξυπνα” media clamps πλαινής στήριξης διαθέτουν ενσωματωμένες αυλακώσεις, ώστε να μην χρειάζεται να αφαιρούνται κατά την κοπή του υλικού.

FlexFire Κεφαλές Εκτύπωσης

Τέσσερις κεφαλές εκτύπωσης FlexFire με τεχνολογία σταγονιδίων ακριβείας μεγιστοποιούν την απόδοση εκτύπωσης. Ακόμη και σε λειτουργίες υψηλής ταχύτητας, τα μελάνια VG2 και TR2 παρέχουν πλούσια, απαλά και εντυπωσιακά αποτελέσματα χρώματος

 

Νέες Λειτουργίες Κοπής

Nέα Λειτουργία Crop Mark
 Οι νέες επιλογές crop marks για κοπή πλαστικοποιημένων εκτυπώσεων ή μεγάλου όγκου εργασιών εκτύπωσης και κοπής, παρέχουν τέλεια απόδοση κοπής όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τη νέα βελτιστοποιημένη λειτουργία πίεσης των πλαινών pinch roller.
PerfCut Περίγραμμα
Δημιουργήστε περιγράμματα PerfCut απευθείας στο RIP. Εκτυπώστε και κόψτε και το βυνίλιο και το χαρτί (die-cut) με μια ενιαία, χωρίς διακοπή λειτουργία.

Xαρακτηριστικά Παραγωγικότητας

Βελτιωμένη ροή εργασιών
Τα VG2 φέρνουν την εμπειρία της εκτύπωσης σε ένα νέο επίπεδο με ταχύτερη ρύθμιση και βελτιστοποίηση ουράς εργασιών, μειωμένη κατανάλωση μελάνης κατά τη συντήρηση και μια σειρά χαρακτηριστικών που μεγιστοποιούν την παραγωγικότητά σας.

Νέα Σύστημα Take up
To TUC4, ένα προαιρετικό αυτοματοποιημένο σύστημα take up, προσφέρει δύο λειτουργίες για τη διαχείριση όλων των υλικών - από λεπτά films έως βαριά υλικά καμβά  - και παρέχει εξαιρετική σταθερότητα

 

Λειτουργία Νozzle Mask
Τα VG2 στηρίζονται στη φημισμένη αξιοπιστία της Roland. Στην απίθανη περίπτωση ενός βουλωμένου ακροφυσίου, οι χρήστες μπορούν να καθορίσουν ποιο τμήμα της κεφαλής εκτύπωσης θα χρησιμοποιηθεί, συνεχίζοντας την παραγωγή με ελάχιστα προβλήματα, ενώ περιμένετε  έναν τεχνικό.

Roland DG Mobile Panel
Για μεγαλύτερη παραγωγικότητα, η δυνατότητα διαχείρισης του εκτυπωτή με Bluetooth, σας επιτρέπει την περισσότερο από ποτέ εξ΄αποστάσεως διαχείριση του. Κάντε test print, cleaning και επίλυση προβλημάτων (troubleshooting) από το tablet ή το smartphone σας.

Πιστοποίηση υψηλών προδιαγραφών και διάρκειας ποιότητας

Τα TrueVIS VG2 με τα νέα μελάνια TR2 είναι πιστοποιημένα από το σύστημα εγγύησης 3M ™ MCS ™ **, παρέχοντας στους πελάτες σας διασφάλιση στην ποιότητα και την αξιοπιστία των εκτυπώσεων. Το μελάνι TR2 υποστηρίζει επίσης την εγγύηση απόδοσης ICS της Avery. Επιπλέον, τα VG2 με τα μελάνια TR2 είναι διαθέτουν πιστοποίηση GREENGUARD Gold για ασφαλείς εσωτερικές εφαρμογές εκτύπωσης.

 

Περιλαμβάνει το λογισμικό VersaWorks 6 RIP

Η σειρά TrueVIS VG2 περιλαμβάνει το τελευταίο λογισμικό RIP VersaWorks 6, το οποίο διαθέτει ένα έξυπνο interface για ομαλή λειτουργία και διαχείριση εργασιών, καθώς και 64 bit υποστήριξη και διπύρηνη λειτουργία για την επεξεργασία αρχείων PDF, EPS, PS και PDF 2.0 με ακρίβεια και ταχύτητα.

Απλοποιημένo drag and drop interface  για τη γρήγορη προσθήκη εργασιών στην ουρά εκτύπωσης.
Πέντε ουρές εκτύπωσης, και απεριόριστες ρυθμίσεις.
Λειτουργία αντιστοίχισης χρωμάτων για την εξασφάλιση σταθερού χρώματος μεταξύ πολλών εκτυπωτών ίδιου μοντέλου. Eκτύπωση, σάρωση και μεταφορά χρωματικών ρυθμίσεων μεταξύ των αντίστοιχων συσκευών Roland ***.
Ενσωματωμένες βιβλιοθήκες spot χρωμάτων Pantone® και Roland Color.
Όλες οι προηγμένες και εύχρηστες λειτουργίες του VersaWorks, συμπεριλαμβανομένου του  cropping, tiling, nesting και επεξεργασίας σύνθετων αρχείων με διαφάνειες και σκιές

Roland OnSupport για εξ Αποστάσεως Διαχείριση του Εκτυπωτή

Η σειρά VG2 διαθέτει το Roland OnSupport, ένα online σύστημα υποστήριξης που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν από απόσταση την κατάσταση του εκτυπωτή. Το OnSupport στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους χειριστές σχετικά με την έναρξη μιας εργασίας, την ολοκλήρωσή της  ή την χαμηλή στάθμη μελανιού. Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν διαδικτυακά ενημερώσεις λογισμικού και σημαντικές πληροφορίες για το εκτυπωτικό με ένα μόνο κλικ.

* Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν από την Avery Dennison σε βινύλια της σειράς MPI. Οι εκτυπώσεις που παράγονται με τα VG2 και με μελάνι TR2 μπορούν να πλαστικοποιηθούν μετά από μια περίοδο 6 ωρών όταν το υλικό εκτύπωσης αερίζεται σωστά και είναι χαλαρά τυλιγμένο.

** Η εγγύηση 3M ™ MCS ™ και ICS ™Avery Dennison ™ προς το παρόν ισχύει για τον συνδυασμό CMYKLkLcLm. Το Λευκό και το Πορτοκαλί έπονται. Οι χρήστες συνδυασμού 8color μπορούν να επιλέξουν 7c για πλήρη συμμόρφωση.

*** Ισχύει μόνο όταν χρησιμοποιείτε εκτυπωτές ίδιου μοντέλου με τον ίδιο τύπο μελάνης και συνδυασμού χρωμάτων. Τα αρχεία πρέπει να εκτυπώνονται με τις ίδιες ρυθμίσεις εκτύπωσης, συμπεριλαμβανομένων των "Media Type" και "Print Quality".

TrueVIS VG2 Series Printer/Cutters Specifications
Model VG2-640 VG2-540
Printing method Piezoelectric inkjet
Media Width 315 to 1625 mm (12.4 to 64 in.) 275 to 1371 mm (10.8 to 54 in.)
Thickness Max. 1.0 mm (39 mil) with liner, for printing
Max. 0.4 mm (16 mil) with liner and 0.22 mm (9 mil) without liner, for cutting
Roll outer diameter Max. 210 mm (8.3 in.)
Roll weight Max. 40 kg (88 lb.) Max. 30 kg (66 lb.)
Core diameter*1 76.2 mm (3 in.) or 50.8 mm (2 in.)
Printing/cutting width*2 Max. 1600 mm (63 in.) Max. 1346 mm (53 in.)
Ink Type TrueVIS INK TR2 500 cc pouch (White 250 cc)
Colours Eight colours (Cyan, Magenta, Yellow, Black, Light Cyan, Light Magenta, Light Black and White)
Eight colours (Cyan, Magenta, Yellow, Black, Light Cyan, Light Magenta, Light Black and Orange)
Eight colours (Cyan, Magenta, Yellow, Black, Light Black, Orange, Green and White)
Seven colours (Cyan, Magenta, Yellow, Black, Light Black, Orange and Green)
Four colours (Cyan, Magenta, Yellow and Black)
Printing resolution (dots per inch) Max. 1200 dpi
Cutting speed 10 to 300 mm/s (0.4 to 11.8 in/s)
Blade force*3 30 to 500 gf
Blade Type Roland CAMM-1 series blade
Offset 0.000 to 1.500 mm (0.0 to 59.1 mil)
Software resolution (when cutting) 0.025 mm/step (0.98 mil/step)
Distance accuracy (when printing)*4*5 Error of less than ±0.3% of distance travelled or ±0.3 mm (±11.8 mil), whichever is greater
Distance accuracy (when cutting)*4 Error of less than ±0.4% of distance travelled or ±0.3 mm (±11.8 mil), whichever is greater. When distance correction has been performed (when the setting for [CUTTING MENU] - [CALIBRATION] has been made): Error of less than ±0.2% of distance travelled or ±0.1 mm (±3.9 mil), whichever is greater
Repeatability (when cutting)*4*6 ±0.1 mm (±3.9 mil) or less
Alignment accuracy for printing and cutting *4 ±0.5 mm (±19.7 mil) or less
Alignment accuracy for printing and cutting when reloading media*4*8 Error of less than ±0.5% of distance travelled, or ±3 mm (±0.2 in.), whichever is greater
Media heating system*9 Print heater set temperature: 30 to 45°C (86 to 112°F) Dryer set temperature: 30 to 50°C (86 to 122°F)
Connectivity Ethernet (100BASE-TX/1000BASE-T, automatic switching)
Power-saving function Automatic sleep feature
Power requirements AC 100 to 120 V ±10%, 8.0 A, 50/60 Hz or AC 220 to 240 V ±10%, 4.1 A, 50/60 Hz
Power consumption During operation Approx. 1090 W
Sleep mode Approx. 40 W
Acoustic noise level During operation 63 dB (A) or less
During standby 53 dB (A) or less
Dimensions (with stand) 2945 (W) × 730 (D) × 1310 (H) mm
(116 [W] × 28.8 [D] × 51.6 [H] in.)
2685 (W) × 730 (D) × 1310 (H) mm
(105.8 [W] × 28.8 [D] × 51.6 [H] in.)
Weight (with stand) 204 kg (451.9 lb.) 188 kg (421 lb.)
Environment Power on Temperature: 20 to 32°C (68 to 90°F), humidity: 35 to 80%RH (no condensation)
Power off Temperature: 5 to 40°C (41 to 104°F), humidity: 20 to 80%RH (no condensation)
Included items VersaWorks 6 RIP Software, exclusive stands, power cable, media clamps, media holders, replacement blade for separating knife, manuals, etc.

 

Roland VersaWorks 6 System Requirements
Operating system Windows® 10 (32/64 bit), Windows® 8.1 (32/64 bit), Windows® 7 Ultimate/Professional (32/64 bit)
CPU Intel® Core™2 Duo, 2.0 GHz or faster recommended
RAM 2 GB or more recommended
Video card and monitor A resolution of 1280 x 1024 or more recommended
Free disk space (HDD/SSD) 40 GB or more recommended
Hard-disk file system NTFS format
Optical drive DVD-ROM
Other Internet connection recommended

Specifications, designs and dimensions listed may be subject to change without notice.

*1 The media holders of this machine are designed to be used exclusively with media that has a paper tube (core) with an inner diameter of 76.2 mm (3 in.). 3 inches. To use 50.8 mm (2 in.) media, the optional media flanges are required.  

* 2 The length of printing or cutting is subject to the limitations of the program.

*3 500 gf is the maximum instantaneous blade force.The blade force must be adjusted according to details such as the media thickness.

*4 Media type: Media specified by Roland DG Corporation. Temperature: 25°C (77°F), humidity: 50%RH. Roll media must be loaded correctly. Applicable when all pinch rollers that can be used with the media width are used. Side margins: 25 mm (1.0 in.) or more for both the left and right margins. Excluding expansion/contraction of the media. Not assured when the print heater or dryer is used. Assumes all correction and adjustment functions of the machine have been used properly.

*5 Print travel: 1 m (39.4 in.)

*6 [PREFEED] menu item must be set to "ENABLE." Range for assured repetition accuracy. For media with a width exceeding 610 mm (24 in.): Length: 4000 mm (157.5 in.). For media with a width of 610 mm (24.0 in.) or less: Length: 8000 mm (315 in.)

*7 Provided that the media feed length is 3000 mm (118.1 in.) or less. Excludes the effects of slanted movement and of expansion and contraction of the media.

*8 Data size: 1625 mm model: 1000 mm (39.4 in.) in the media-feed direction, 1600 mm (63 in.) in the carriage-movement direction. 1371 mm model: 1000 mm (39.4 in.) in the media-feed direction, 1346 mm (53.0 in.) in the carriage-movement direction. No lamination. Automatic detection of crop marks at 4 points when media is reloaded. During cutting, [PREFEED] menu item must be set to "ENABLE." Excluding possible shift caused by expansion/contraction of the media and/or by reloading the media.

*9 Warm-up is required after power up. This may require 5 to 20 minutes, depending on the operating environment.Depending on the ambient temperature and media width, the preset temperature may fail to be reached.

Due to the nature of white ink, the pigment in this ink will settle in the cartridge and ink flow system, requiring you to shake the cartridge before each use.  Outdoor durability is three years for CMYKLcLmLkOr inks, and one year for White ink, depending on the location, media and application. Lamination may be required for certain applications. 

 

VG2 genuine accessories and inks

Model Description
TR2-CY TrueVIS INK Cyan, 500 cc
TR2-MG TrueVIS INK Magenta, 500 cc
TR2-YE TrueVIS INK Yellow, 500 cc
TR2-BK TrueVIS INK Black, 500 cc
TR2-LC TrueVIS INK Light cyan, 500 cc
TR2-LM TrueVIS INK Light magenta, 500 cc
TR2-LK TrueVIS INK Light black, 500 cc
TR2-OR TrueVIS INK Orange, 500 cc
TR2-WH TrueVIS INK White, 250 cc
TR2-CL TrueVIS Cleaning Liquid, 500 cc
ZEC-U5032 Cutting blade for standard sign vinyl, 2pcs.
ZEC-U5025 Cutting blade for standard sign vinyl, reflective and fluorescent / thick media, 5pcs.
XD-CH2 Adjustable blade holder - aluminium
XD-CH3 Adjustable blade holder - resin

Automated Take-Up System

TU4-64 [For VG2-640]
TU4-54 [For VG2-540]

* Rolls up to 40 kg (88.2 lb.)

Heater and Blower

DU2-64 [For VG2-640]

Power requirements
AC 100 to 120 V ±10%, 5.5 A, 50/60 Hz AC 220 to 240 V ±10%, 3 A, 50/60 Hz

DU2-54 [For VG2-540]

Power requirements
AC 100 to 120 V ±10%, 5 A, 50/60 Hz AC 220 to 240 V ±10%, 2.6 A, 50/60 Hz

Heater and blower recommended for printing with White.

×
Any questions?