Παραγωγικότητα & Οικονομία

To Roland SOLJET EJ-640 σχεδιάστηκε για μεγάλη παραγωγικότητα, υψηλή ποιότητα καιχαμηλό κόστος εκτυπώσεων. Σε συνδυασμό με την αξιοπιστία και την αξεπέραστη τεχνολογία της Roland DG, η  στιβαρή κατασκευή του προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εκτυπώσεων σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων εξωτερικού και εσωτερικού χώρου σημάνσεις, πανό, αφίσες, κάλυψη τοίχων και οχημάτων και πολλά περισσότερα.

Ειδικά σχεδιασμένα για το EJ-640, τα μελάνια του στεγνώνουν γρήγορα, έχουν λαμπερά χρώματα, μεγάλη αντοχή ενώ το κόστος τους είναι έως και 35% χαμηλότερο από τον ανταγωνισμό!

Υψηλή Ποιότητα ακόμα και στις Μεγαλύτερες Ταχύτητες

Το EJ-640 εξασφαλίζει ποιοτικές εκτυπώσεις ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες παραγωγής. Μερικά από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του είναι:

 • Διπλές Piezo κεφαλές οκτώ καναλιών (Dual eight-channel Piezo) με 180 ακροφύσια ανα κανάλι
 • Στοίχιση κεφαλών τύπου staggered για κάλυψη μεγάλου πλάτους εκτύπωσης,
 • Τοποθέτηση κεφαλών σε διάταξη καθρέφτη για μείωση της πιθανότητας χρωματικού banding
 • Εξελιγμένο σύστημα τροφοδοσίας που επιτρέπει την τροφοδοσία των υλικών με ακρίβεια ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες.
 • Στιβαρός βιομηχανικός σχεδιασμός για λειτουργία χωρίς κραδασμούς.
 • Roland Intelligent Pass Control για σταθερό, ομοιόμορφο χρώμα και φωτογραφική ποιότητα εκτύπωσης.
 • Εξελιγμένο control του συστήματος Variable Droplet για ομαλά ντεγκραντέ και υψηλό κορεσμό χρωμάτων σε μια μεγάλη ποικιλία υλικών.

Επιπλέον, το EJ-640 είναι ικανό να  διαχειριστεί βαριά ρολά υλικών έως 40kg, ενώ το πατενταρισμένο σύστημα των wiper της Roland, που αποτελείται από τρία σημεία, μειώνει σημαντικά τα υπολείμματα μελανιού στις άκρες των κεφαλών του, μειώνοντας έτσι τη φθορά τους.
Για άμεσο φινίρισμα, τοποθέτηση ή τύλιγμα στο take up, το EJ-640 στεγνώνει τις εκτυπώσεις γρήγορα, ακόμα και σε λειτουργία υψηλής ταχύτητας, χάρη στο εξελιγμένο τριπλό σύστημα θέρμανσης το οποίο ενσωματώνει:

• Pre-heater για τη βελτίωση της δεκτικότητας του υλικού

• Print-heater για σωστό τύπωμα ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες

• Dryer για επιτάχυνση του στεγνώματος και εξασφάλιση μεγαλύτερης παραγωγικότητας και αντοχής σε γδαρσίματα.
Προαιρετικά διατίθεται και σύστημα dryer/blower για κορεσμένες εκτυπώσεις ακόμα και σε υλικά που δεν στεγνώνουν γρήγορα.

Γενικά Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 • Roland EJ Ink – 1 ltr  Μελάνια
 • 102m2/ώρα Μέγιστη Ταχύτητα
 • 7 χρώματα (CMYK, Light Cyan, Light Magenta, Light Black)
 • 8 θέσεις μελανιών (2xCMYK ή CMYKLcLmLk )
 • 1440 dpi Μέγιστη Ανάλυση
 • Variable Droplet Τεχνολογία Εκτύπωσης
 • Ενσωματωμένο Heater/Dryer
 • Επιπλέον Dryer DU2-640 νέου σχεδιασμού (προαιρετικά).
 • VersaWorks RIP Roland (περιλαμβάνεται)
 • Δωρεάν Ετήσια Συνδρομή στο signelements.com

 

Μοναδικά Χαρακτηριστικά

 • Ink Cartridge Switching System
 • Mobile Management – Roland Printer Assist
 • Roland On Support
 • Roland Spot Color Matching System
 • Άμεσος Υπολογισμός Κόστους Μελανιού & Χρόνου Εκτύπωσης
 • Εκτύπωση Μεταβλητών Δεδομένων

 

Roland Printer Assist: Χειρισμός εξ’ Αποστάσεως

Με την εφαρμογή Roland Printer Assist, μπορείτε να διαχειριστείτε το EJ-640 εξ’ αποστάσεως, χρησιμοποιώντας ένα tablet iPad*.

Δωρεάν διαθέσιμη για download από το iTunes App Store, η εφαρμογή Roland Printer Assist επιτρέπει την απομακρυσμένη διαχείριση των πιο συνηθισμένων λειτουργιών του εκτυπωτή σας, ενώ το Roland OnSupport ™ επιτρέπει την εξ αποστάσεως παρακολούθηση της κατάστασης παραγωγής (ροή εργασίας, ποσότητα μελανιών, κ.α.) με αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις μέσω e-mail.

*Το iPad είναι εμπορικό σήμα της Apple, Inc.

Roland Profile Center

To Roland Profile Center είναι μια δωρεάν online υπηρεσία που καθιστά ευκολότερη από ποτέ την εύρεση και το κατέβασμα profiles από τη Roland και άλλους δημοφιλείς προμηθευτές. Η όλη διαδικασία είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.

Ποιότητα & Ταχύτητα

To EJ-640 φοράει τις διπλές χρυσές κεφαλές της Roland, τεχνολογία τελευταίας γενιάς υπερ υψηλές απόδοσης και σταθερότητας. Η στοίχισή τους σε σχήμα staggered, επιτρέπει μέγιστη ταχύτητα που φτάνει τα 102 τ.μ./ώρα για εκτύπωση σε PVC banner με 4 χρώματα.

Η αποτύπωση ακόμη και των πιο μικρών λεπτομερειών ενός σχεδίου, εξασφαλίζεται απο τα επτά διαφορετικά και ακριβή μεγέθη σταγόνας που εκτοξεύονται από τις κεφαλές. Εκτυπώσεις για banner, αφίσες, γραφικά οχημάτων, stand παρουσιάσεων προϊόντων, ταπετσαρίες κ.α. αποδίδονται με την μεγαλύτερη ευκρίνεια αλλά και το χαμηλότερο κόστος της μαζικής παραγωγής.

Η τοποθέτηση των χρωμάτων σε διάταξη καθρέφτη αποδίδει σταθερά ακόμη και σε πολύ μεγάλες ταχύτητες

Με την κατοπτρική διάταξη των χρωμάτων πάνω στις κεφαλές, το χρώμα πέφτει με την ίδια σειρά ακόμη και στην αμφίδρομη (bi-directional) εκτύπωση. Ετσι δεν δημιουργούνται χρωματικές διαφορές μεταξύ των περασμάτων (passes), και το banding είναι σχεδον αόρατο.

Εκτύπωση με παλαιότερα μοντέλα 360×360 dpi 1PASS σε ταχύτητα 41m²/h

Εκτύπωση με το PRO4 XF-640 σε 360×360 dpi 1PASS σε ταχύτητα 102m²/h

Roland Intelligent PassControl

intelligent_pass_logo

Το Intelligent Pass Control της Roland συνδυάζει καινοτομίες hardware και software που ελέγχουν την τοποθέτηση των dot ανάμεσα στα passes. Έτσι εξασφαλίζει ομαλές τονικές διαβαθμίσεις και άψογα πλακάτα χρώματα σχεδόν χωρίς  banding, με συνέπεια όλο και περισσότερα θέματα να μπορούν να τυπωθούν σε υψηλότερες ταχύτητες.

 

Ink Cartridge Switching System

ej640_ink

To σύστημα cartridge switching της Roland επιτρέπει την παραγωγή μεγάλων εκτυπώσεων χωρίς επίβλεψη. Χάρη στο σύστημα αυτό, όταν μία κασέτα μελάνης τελειώσει, μια δεύτερη ξεκινά να παρέχει μελάνη με αποτέλεσμα να αποφεύγεται η πιθανότητα να σταματήσει η εκτύπωσή σας στη μέση. H άδεια κασέτα μπορεί να αλλαχθεί ενώ το μηχάνημα βρίσκεται σε λειτουργία.

Περιλαμβάνει το Λογισμικό VersaWorks 6 RIP

Το VersaWorks 6, το πιο δημοφιλές RIP στον κόσμο, με νέα βελτιωμένα χαρακτηριστικά, διευρύνει τις δυνατότητες εκτύπωσης και μεγιστοποιεί τη δύναμη των εκτυπωτικών Roland.

64bit Harlequin dual-core engine, native PDF2.9 support, για σωστό rendering σε αρχεία που περιλαμβάνουν διαφάνειες και σκιές.
Drag and drop interface.
Πέντε ουρές εκτύπωσης και δυνατότητα αποθήκευσης απεριόριστων ρυθμίσεων.
Λειτουργία Special Colour Plate Generation που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αυτόματα στρώματα (layers) λευκού, gloss και άλλων μελανιών μέσα στο RIP.
Ενσωματωμένες βιβλιοθήκες spot χρωμάτων Pantone® και Roland Color.
Όλες οι προηγμένες και εύχρηστες δυνατότητες του VersaWorks

Χαμηλό Κόστος – Πλούσια, Ζωντανά Χρώματα με Μεγάλη Αντοχή


ink_ej640color
Σχεδιασμένα ειδικά για το EJ-640, τα μελάνια EJ της Roland στεγνώνουν γρήγορα και αποδίδουνεντυπωσιακά, λαμπερά χρώματα. Διασφαλίζουνχαμηλή κατανάλωση και το κόστος τους είναι έως και 35% χαμηλότερο από τον ανταγωνισμό. Παρέχουν απαράμιλλη εξωτερική αντοχή μεγάλης διάρκειας, αντοχή στα γδαρσίματα και τα χημικά και υποστηρίζουν ένα μεγάλο εύρος υλικών.

Διατίθενται σε κασέτες του 1 ltr, σε 7 χρώματα συμπεριλαμβανομένου του Light Black. Για το εκτυπωτικό σας μπορείτε να επιλέξετε διπλό CMYK ή CMYKLcLmLk για λεπτότερες λεπτομέρειες, απαλές χρωματικές διαβαθμίσεις και φυσικές αποχρώσεις του γκρι.

To όνομα Roland αποτελεί την μεγαλύτερη εγγύηση που θα μπορούσε να δοθεί. Τα εκτυπωτικά Roland είναι διεθνώς γνωστά για την υψηλή αξιοπιστία, τη στιβαρότητα και την ποιότητα κατασκευής τους. Προσφέρουν στους χρήστες μεγάλη ευκολία χειρισμού σε συνδυασμό με μια σειρά αυτοματισμών και λειτουργιών ελέγχου. Χρόνια λειτουργίας ακόμα και στο πιο απαιτητικό περιβάλλον εργασίας δεν τα καταπονούν. Στοιχεία όπως το σύστημα συντήρησης των κεφαλών τους, και η προσεκτική επιλογή ή κατασκευή ανταλλακτικών, προσφέρουν αξεπέραστη μηχανική αξιοπιστία.

Αξιοπιστία Roland

H Roland DG, κατασκευάζει όλα τα μηχνήματα στην Ιαπωνία.Είναι πιστοποιημένη κατά ISO 14001:2004 και ISO 9001:2008, και έχει σχεδιάσει-αναπτύξει ένα δικό της πρωτοποριακό σύστημα παραγωγής που ονομάζεται Digital Yatai.

Το Digital Yatai επινοήθηκε και σχεδιάστηκε εντός Roland, από τους ίδιους τους ανθρώπους της παραγωγής. Πρόκειται για ένα ψηφιακό σύστημα παροχής οδηγιών και άλλων αυτοματισμών (π.χ. κατσαβίδια με ελεγχόμενες στροφές από υπολογιστή). Ο κάθε εργάτης-συναρμολογητής ακολουθεί τις οδηγίες του υπολογιστή και δεν μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, αν πριν δεν ολοκληρώσει το προηγούμενο. Με αυτό τον τρόπο γίνεται και η αξιολόγηση του προσωπικού αλλά και είναι γνωστό το κάθε στάδιο παραγωγής άρα και η διαθεσιμότητα.

Με υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία, το τεχνικό προσωπικό της Atlas Digital βρίσκεται πάντα κοντά σας, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία των μηχανημάτων Roland.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Model
EJ-640
Printing technology Piezoelectric inkjet
Media Width 259 to 1625 mm (10.2 to 64 in.)
Thickness Max. 1.0 mm with liner
Roll diameter Max. 210 mm (8.3 in)
Roll weight 40 kg (88 lb)
Core diameter *1 76.2 mm (3 in.) or 50.8 mm (2 in.)
Printing Width *2 Max. 1615 mm (63.6 in.)
Ink  Type EJ INK
Capacity 1000 cc cartridge
Colours 4 colours (Cyan, Magenta, Yellow, Black)
7 colours (Cyan, Magenta, Yellow, Black, Light Cyan, Light Magenta, Light Black)
Print resolution (dots per inch) Max. 1440 dpi
Distance accuracy *3 Error of less than ±0.3% of distance travelled, or ±0.3 mm, whichever is greater
Media heating system *4  Print heater and preheater set temperature: 30 to 45ºC (86 to 113ºF)
Dryer set temperature: 30 to 55ºC (86 to 131ºF)
Connectivity  Ethernet (10BASE-T/100BASE-TX, automatic switching)
Power-saving function  Automatic sleep feature
Power requirements AC 100 to 120 V ±10%, 11 A, 50/60 Hz or AC 220 to 240 V ±10%, 5.5 A, 50/60 Hz
Power consumption  During operation 1450 W
During standby 75 W
Acoustic noise level  During operation 62 dB (A) or less
During standby 45 dB (A) or less
Environment Power on Temperature: 15 to 32ºC (59 to 90ºF) [20ºC (68ºF) or more recommended], Humidity: 35 to 80%RH (no condensation)
Power off Temperature: 5 to 40ºC (41 to 104ºF). Humidity: 20 to 80%RH (no condensation)
Dimensions (with stand) 2750 (W) x 785 (D) x 1520 (H) mm (108 x 31 x 59.9 in.)
Weight (with stand) 220 kg (485 lb)
Included items VersaWorks 6 RIP Software, Bulk Ink system, take-up system, dedicated stands, power cable, media clamps, media holders, replacement blade for separating, User’s Manual, etc.
Print Modes Resolution Pass Speed
4 COLOUR CMYK
Max Speed (Banner) 360 x 360 1 102 sqm/hr (1098 sqft/hr)
Billboard (Banner) 540 x 360 2 63 sqm/hr (678 sqft/hr)
High Speed (Banner) 540 x 360 4 30 sqm/hr (322 sqft/hr)
Standard (Banner) 720 x 720 5 24 sqm/hr (258 sqft/hr)
High Quality (Banner) 720 x 1440 9 13 sqm/hr (140 sqft/hr)
High Speed (Vinyl) 360 x 720 4 30 sqm/hr (322 sqft/hr)
Standard (Vinyl) 720 x 720 6 20 sqm/hr (215 sqft/hr)
720 x 720 8 14.6 sqm/hr (157 sqft/hr)
High Quality (Vinyl) 720 x 1440 12 10 sqm/hr (107 sqft/hr)
7 COLOUR CMYKLcLmLk
High Speed (Banner) 540 x 360 8 16 sqm/hr (172sqft/hr)
Standard (Banner) 720 x 720 10 12 sqm/hr (129 sqft/hr)
High Quality (Banner) 720 x 1440 18 6 sqm/hr (64 sqft/hr)
High Speed (Vinyl) 360 x 720 8 15 sqm/hr (161 sqft/hr)
Standard (Vinyl) 720 x 720 12 10 sqm/hr (107 sqft/hr)
High Quality (Vinyl) 720 x 1440 20 5.5 sqm/hr (59 sqft/hr)

*1 The media holder for this machine is exclusively designed for media rolls with a paper tube measuring 76.2 mm (3 in.) in diameter. To use 50.8 mm (2 in.) media rolls the optional media flanges are required.

*2 The length of the production run is subject to the limitations of the software program.

*3 Media type: Media specified by Roland DG Corporation. Temperature: 25°C (77°F), humidity: 50% Roll media must be loaded correctly. Excluding expansion/contraction of the media. Not guaranteed when the preheater, print heater, or dryer is used. Assume all correction and adjustment functions of this machine have been made properly. Print travel: 1 m.

*4 Warm-up is required after the power is turned on. This may require 5 to 20 minutes, depending on the operating environment. Depending on the ambient temperature and media width, the preset temperature may not be reached.

VersaWorks 6 System Requirements
Operating System Windows® 10 (32/64 bit), Windows® 8.1 (32/64 bit), Windows® 7 Ultimate/Professional (32/64 bit)
Hard-disk file system NTFS Format
CPU  Intel Core™ 2 Duo, 2.0 GHz or faster recommended
RAM 2GB or more recommended
Video card and monitor A resolution of 1280 x 1024 or more recommended
Free hard disk space 40 GB or more recommended
Optical drive DVD-ROM
Ethernet Connection 100 mbps
Other  Internet connection recommended

Χαρακτηριστικά, design και διαστάσεις μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

×
Any questions?