Γενικά

mdx540a

Από όποια πλευρά και αν το δείτε, το MDX-540 είναι σίγουρα το πιο «επιτυχημένο» σύστημα της κατηγορίας του. Είναι ένα από τα γρηγορότερα και με τη μεγαλύτερη ακρίβεια συστήματα RP (Rapid Prototyping) στην αγορά, ενώ κοστίζει 50% λιγότερο από τα περισσότερα προσθετικά μηχανήματα. Το MDX-540 συνοδεύεται από ένα ισχυρό CAM software, που κάνει εύκολη κάθε παραγωγή, από πρωτότυπα μέχρι καλούπια ελαφριού μετάλλου και κοσμήματα.

  • Subtractive Rapid Prototyping Τεχνολογία
  • Επιφάνεια Εργασίας: 550×420 mm
  • XYZ- Axis Travel 500x400x155 mm
  • CAM Software περιλαμβάνεται
  • 4ος Άξονας περιστροφής και αυτόματη αλλαγή εργαλείων (προαιρετικά)

SRPR Τεχνολογία

Η Τεχνολογία Subtractive Rapid Prototyping (SRP) – από ένα συμπαγές σώμα αφαιρείται το ανεπιθύμητο υλικό – έχει πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα από την παραδοσιακή μέθοδο προσθετικής ταχείας πρωτοτυποποίησης. Οι SRP μηχανές κοστίζουν σημαντικά λιγότερο, ενώ παράγουν πρωτότυπα από μία μεγαλύτερη γκάμα υλικών, με μεγαλύτερη ακρίβεια και καλύτερο φινίρισμα επιφάνειας.

Λειτουργικά Πρωτότυπα

Με ένα ισχυρό μοτέρ 400 W, το MDX-540 επεξεργάζεται μια μεγάλη ποικιλία υλικών και δημοφιλών πλαστικών όπως ABS, Derlin και nylon. Συγκρινόμενο με τα προσθετικά RP συστήματα, παράγει «λειτουργικά» πρωτότυπα τα οποία, σε δοκιμές θερμοκρασίας και αντοχής, συμπεριφέρονται όπως το τελικό προϊόν. Το MDX-540 μπορεί επίσης να παράγει μη σιδηρούχα πρωτότυπα και καλούπια από αλουμίνιο, μπρούτζο και χαλκό.

Software

Το SRP Player CAM πρόγραμμα που συνοδεύει το MDX-540, αυτοματοποιεί τη διαδικασία πρωτοτυποποίησης και δημιουργεί tool paths με υψηλή ταχύτητα και ακρίβεια. Είναι εύχρηστο, προσφέρει 3D scaling, υποστηρίζει επεξεργασία 4-αξόνων και εξομοίωση 3διάστατων αντικειμένων. Επιτρέπει τη γρήγορη προεπισκόπηση του πρωτοτύπου στην οθόνη και το στέλνει στο MDX-540 για άμεση παραγωγή.

Άξονας Περιστροφής (Rotary Axis)

Με τον προαιρετικό 4ο άξονα περιστροφής του MDX-540, επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια παραγωγής. Όταν η μία πλευρά έχει ολοκληρωθεί, το υλικό περιστρέφεται αυτόματα έως ότου επεξεργαστούν και οι υπόλοιπες. Αυτό μειώνει το χρόνο ολοκλήρωσης της εργασίας αλλά και τα πιθανά ανθρώπινα λάθη από την περιστροφή με το χέρι.

Αυτόματη Αλλαγή Εργαλείων

Με το προαιρετικό σύστημα αυτόματης αλλαγής εργαλείων (ATC), μειώνεται ακόμα περισσότερο ο χρόνος και το κόστος παραγωγής. Το σύστημα αυτό, έχει τη δυνατότητα να αλλάξει αυτόματα μέχρι 4 προεγκατεστημένα εργαλεία διαφορετικού μεγέθους και επιτρέπει στο MDX-540 να παράγει πρωτότυπα χωρίς καθόλου επίβλεψη.

Υψηλή Ακρίβεια

Το υψηλής ακρίβειας μοτέρ του MDX -540, μειώνει τους κραδασμούς της συσκευής και παράγει μοντέλα με εξαιρετική ακρίβεια. Επίσης, τo MDX -540 δημιουργεί λείο φινίρισμα επιφανείας.

Υψηλή Παραγωγικότητα

Οι μηχανές SRP της Roland μπορούν να ολοκληρώσουν μία εργασία σε, κατά μέσο όρο, 4 ώρες. Σύμφωνα με αξιόπιστες έρευνες που έχουν διεξαχθεί για RP συστήματα, η διαδικασία SRP μειώνει αισθητά το συνολικό χρόνο παραγωγής, αφού τα τελικά προϊόντα έχουν λεία επιφάνεια και υψηλή ακρίβεια και δεν απαιτούν περαιτέρω επεξεργασία όπως με τις άλλες μεθόδους.

Χρήση σε περιβάλλον γραφείου

Οι διαστάσεις του MDX-540, επιτρέπουν την εύκολη μεταφορά και τοποθέτησή του σε οποιοδήποτε χώρο. Το κουμπί επείγουσας παύσης που διαθέτει, επιτρέπει την άμεση απενεργοποίηση της μηχανής, γεγονός που κάνει ασφαλή τη λειτουργία του ακόμα και σε περιβάλλον γραφείου. Ένα προαιρετικό κάλυμμα ασφαλείας κάνει το μηχανισμό απροσπέλαστο κατά τη διάρκεια λειτουργίας του και αποτρέπει τη συσσώρευση σκόνης στο χώρο.

Handheld Controller & Virtual Control Panel

Ο εύχρηστος πίνακας ελέγχου του MDX-540 απλοποιεί τις ρυθμίσεις και τη λειτουργία του. Το χειριστήριο μπορεί να αποσπαστεί από τη μηχανή επιτρέποντας τη λειτουργία της από μία ασφαλή απόσταση, ενώ τo Virtual Control Panel επιτρέπει τον έλεγχο του MDX-540 απευθείας από το PC.

Υψηλή Αξιοπιστία

Όπως όλα τα προϊόντα της Roland, έτσι και το MDX-540 είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με αυστηρές προδιαγραφές και διαδικασίες πιστοποιημένες κατά ISO. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της Roland και κάθε προϊόν της συναρμολογείται από την αρχή έως το τέλος από τον ίδιο τεχνικό, όπως ακριβώς γίνεται και με μια Rolls Royce.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

mdx540_spec

Brochure

Εφαρμογές

functproto_post

Functional prototypes

×
Any questions?