VersaUV LEF2-200 Flatbed Printer

Τώρα είναι ακόμα ευκολότερο να εκτυπώσετε εκπληκτικά ρεαλιστικά γραφικά και υφές, καθώς και φινίρισμα (συμπεριλαμβανομένου του ανάγλυφου), σε σχεδόν οτιδήποτε. Το LEF2-200 είναι το νεότερο μοντέλο της βραβευμένης σειράς επίπεδων εκτυπωτών VersaUV LEF. Με πλάτος εκτύπωσης 0,5m, και ένα κομψό σχεδιασμό, το LEF2-200 προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες έγχρωμης εκτύπωσης σε μια μεγάλη γκάμα υλικών, συμπεριλαμβανομένων τρισδιάστατων αντικειμένων πάχους έως και 100 mm.

Από σκληρά έως μαλακά υλικά, και από επίπεδα έως καμπύλα αντικείμενα, το Roland LEF2-200 εκτυπώνει τα πάντα

Με το VersaUV LEF2-200 μπορείτε να εκτυπώσετε εύκολα, εκπληκτικές φωτογραφίες υψηλής ποιότητας, γραφικά και κείμενο σε σχεδόν οτιδήποτε. Σε αντίθεση με άλλους εκτυπωτές inkjet, το μελάνι ECO-UV στεγνώνει αμέσως, επιτρέποντάς σας να εκτυπώσετε απευθείας σε σκληρά και μαλακά υλικά όπως PVC και πλαστικά, καμβά, ξύλο, δέρμα και ύφασμα. Δέχεται υλικά πάχους έως και 100 mm, και εκτυπώνει ακόμα και σε ακανόνιστα και ελαφρά καμπύλα αντικείμενα.

Το Roland UV LEF2-200 μπορεί εύκολα να εξατομικεύσει μία μεγάλη γκάμα αντικειμένων, όπως θήκες smartphone και φορητών υπολογιστών, διαφημιστικά αντικείμενα, πρωτότυπα, αναμνηστικά, στυλό, πινακίδες, βραβεία, είδη δώρων και πολλά άλλα. Το VersaUV LEF2-200 υποστηρίζει επίσης προαιρετικά  τραπέζι απορρόφησης (vacuum) και εξάρτημα rotary για εκτύπωση σε μπουκάλια και άλλα κυλινδρικά αντικείμενα.

Για πραγματικά Eυέλικτη Eκτύπωση

Εκτυπωτής, Μελάνι, Λογισμικό RIP. Ο συνδυασμός τους έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις δικές σας ανάγκες για να δουλεύει ως ενιαίο σύστημα χωρίς προβλήματα. Με το LEF2-200 UV μπορείτε να:

Εκτυπώστε έγχρωμες εικόνες κατά παραγγελία, για να εξατομικεύσετε μικρού ή μεσαίου  μεγέθους αντικείμενα, για ένα και μόνο αντικείμενο ή για μικρή-μεσαία παραγωγή.

Δημιουργήσετε 3D ανάγλυφα και ειδικά εφέ, χρησιμοποιώντας το UV διαφανές μελάνι, καθώς και γυαλιστερό ή ματ φινίρισμα.

Δημιουργήσετε πραγματικά μοναδικά εφέ υφών, όπως σταγονίδια νερού, προσομοίωση ξύλου και δέρματος και πολλά άλλα.

Αποτυπώσετε πολύχρωμα γραφικά σε σκούρα και διαφανή υποστρώματα χρησιμοποιώντας το λευκό μελάνι Roland UV

Εκτυπώστε γύρω από γωνίες, καμπύλες και μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων.

Εκτυπώσετε απευθείας σε υλικά στα οποία συνήθως είναι πιο δύσκολη η πρόσφυση του μελανιού, όπως το ακρυλικό και το γυαλί *, χρησιμοποιώντας το primer της Roland.

* Για καλύτερα αποτελέσματα, καλό είναι οι χρήστες να δοκιμάζουν την πρόσφυση σε συγκεκριμένα υποστρώματα πριν από την τελική παραγωγή.

Πραγματικά Εύκολο στη Χρήση

Το Roland LEF2-200 UV κατασκευάζεται με γνώμονα την ευκολία χρήσης του, έτσι ώστε εσείς να μπορείτε να εστιάσετε στην αύξηση της παραγωγικότητάς σας με μια σειρά δυναμικών ενσωματωμένων λειτουργιών:

Λειτουργία Χρονοδιακόπτη
Με τη λειτουργία χρονοδιακόπτη, ξεκινούν αυτόματα οι διαδικασίες καθαρισμού κεφαλών και κυκλοφορίας (circulation) λευκού μελανιού σε καθορισμένο χρόνο, έτσι ώστε να μπορείτε, για παράδειγμα, να ξεκινήσετε τον εκτυπωτή πριν φτάσετε στο εργαστήριό σας, και να τυπώσετε αμέσως μετά τη φόρτωση των υλικών

Έως 40 προκαθορισμένες ρυθμίσεις
Επιλέξτε ρυθμίσεις συγκεκριμένων υλικών για τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές σας, χωρίς να χάνετε χρόνο εισάγοντάς τις κάθε φορά.

 

Αυτόματο σύστημα ύψους υλικών
Ένα αυτόματο σύστημα μέτρησης ύψους υλικού μετράει το πάχος του υποστρώματος. Απλά τοποθετήστε το υλικό/αντικείμενο στο τραπέζι εκτύπωσης, και το LEF2-200 θα το ελέγξει αυτόματα.

Γωνία τοποθέτησης
Για εύκολη ευθυγράμμιση των αντικειμένων στο τραπέζι εκτύπωσης, παρέχεται ένα ειδικό εργαλείο (γωνία)τοποθέτησης.

Λογισμικό RIP VersaWorks6
Το συμπεριλαμβανόμενο RIP Roland VersaWorks 6, αναπτύχθηκε για να κάνει τη λειτουργία εκτύπωσης γρήγορη και εύκολη.

Σύστημα ευθυγράμμισης με LED
Ένα ενσωματωμένο σύστημα ευθυγράμμισης LED για να ρυθμίσετε γρήγορα το σημείο εκκίνησης (origin point) της εκτύπωσης.

Ενσωματωμένη σύνδεση Ethernet
Μια ενσωματωμένη σύνδεση Ethernet, σας επιτρέπει να συνδέσετε το LEF2-200 στο υπάρχον δίκτυο και να εκτυπώσετε από οπουδήποτε.

Νέος Σχεδιασμός 

Το LEF2-200 έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει σε κάθε περιβάλλον εργασίας. Με λιτές γραμμές, κομψή σχεδίαση, εργονομικό πίνακα ελέγχου, εύκολη πρόσβαση στο τραπέζι εκτύπωσης και στις κασέτες μελάνης – το LEF2-200 αποτελεί ένα καλαίσθητο και εύχρηστο εκτυπωτικό. Αθόρυβο κατά τη λειτουργία του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε χώρους παραγωγής, όπως και σε γραφεία και καταστήματα λιανικής πώλησης.

Εκτύπωση Gloss και 3D

Εκτός από απλές έγχρωμες εκτυπώσεις, με το LEF2-200 μπορείτε να παράγετε εξαιρετικής ποιότητας γυαλιστερό και ματ φινίρισμα, καθώς και εκπληκτικά ρεαλιστικές υφές και ανάγλυφα εφέ (εφαρμόζοντας πολλαπλά στρώματα διάφανου UV μελανιού).

Αμέσως μετά την εγκατάσταση του εκτυπωτικού, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα εβδομήντα δύο έτοιμα σχέδια υφών ή να δημιουργήσετε τα δικά σας εξατομικευμένα εφέ.

Εκτύπωση πολλών ή ενός μόνο αντικειμένου

Με το VersaUV LEF2-200, μπορείτε να εκτυπώσετε από ένα μόνο αντικείμενο έως μια μικρή-μεσαία ποσότητα, και να δημιουργήσετε πρωτότυπα, μοναδικά δώρα και πολλά άλλα ή να προσθέσετε φινίρισμα σε ήδη εκτυπωμένες επιφάνειες.

Ενσωματωμένο Primer

Παλαιότερα, όταν θέλατε να εκτυπώσετε πάνω σε υλικό στο οποίο το μελάνι δεν είχε καλή πρόσφυση, ήταν απαραίτητο να εφαρμόσετε προηγουμένως primer με το χέρι. Το LEF2-200 διαθέτει ένα προαιρετικό Primer cartridge * για τη γρήγορη και εύκολη προετοιμασία των υποστρωμάτων. Τώρα, οι χρήστες μπορούν πολύ εύκολα να προετοιμάσουν ένα αντικείμενο για εκτύπωση, επιλέγοντας από το VersaWorks 6 τη χρήση Primer πριν από την εκτύπωση. Έτσι, με το LEF2-200, η εκτύπωση γραφικών σε δύσκολα υλικά όπως το ακρυλικό, γίνεται πολύ πιο εύκολη, καθαρή και αποτελεσματική.

* Τα αποτελέσματα της πρόσφυσης μελάνης ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το υπόστρωμα και τις συνθήκες εκτύπωσης. Για καλύτερα αποτελέσματα, δοκιμάστε την εκτύπωση πριν από την τελική παραγωγή

 

Τέλεια αποτελέσματα με μελάνια ECO-UV

Το LEF2-200 διαθέτει μελάνια ECO-UV (CMYK, λευκό και γυαλιστερό), τα οποία στεγνώνουν άμεσα και παράγουν ευρεία χρωματική γκάμα, ευκρινείς λεπτομέρειες και πλούσια ένταση χρώματος. Τα ECO-UV δεν χρειάζονται degassing και εφαρμόζονται άριστα σε καμπύλες και ακανόνιστες επιφάνειες χωρίς να κάνουν ρωγμές. Έχουν υψηλή αντοχή στις γρατζουνιές και τα χημικά, ενώ σε εξωτερικούς χώρους τα γραφικά διαρκούν μέχρι έξι μήνες ή πάνω από δύο χρόνια όταν εφαρμοστεί ένα στρώμα διάφανης μελάνης ως φινίρισμα. Διατίθενται σε cartridges των 220ml και είναι ασφαλή μετά τη σταθεροποίησή τους (curing).

Σταθερότητα και Αποτελεσματικότητα Μελανιών

Το LEF2-200 UV διαθέτει ένα αυτόματο σύστημα κυκλικής κυκλοφορίας μελάνης (automated ink circulation), το οποίο μειώνει σημαντικά το κόστος λειτουργίας του, διατηρώντας ταυτόχρονα σταθερή την ποιότητα της εκτύπωσης  και τα λαμπερά χρώματα, ακόμη και σε μεγάλες παραγωγές. Η ελεγχόμενη κυκλοφορία του μελανιού αποτρέπει την καθίζηση των χρωστικών(pigments) της μελάνης, εξασφαλίζοντας σταθερότητα στην ένταση του χρώματος.

Ισχυρό λογισμικό RIP VersaWorks 6

Το VersaUV LEF2-200 περιλαμβάνει το πιο πρόσφατο λογισμικό RIP VersaWorks 6, το οποίο διαθέτει έξυπνο interface για ομαλή λειτουργία και διαχείριση εργασιών, 64-bit υποστήριξη και διπύρηνη λειτουργία για την επεξεργασία αρχείων PDF, EPS, PS και PDF 2.0 με ακρίβεια και υψηλή ταχύτητα.

Με τη δυνατότητα Special Color Layer Generation, μπορείτε απευθείας μέσα από το VersaWorks 6, να δημιουργήσετε αυτόματα επίπεδα χρώματος (λευκού, διαφανή και primer).

Η λειτουργία Color Matching εξασφαλίζει σταθερό χρώμα μεταξύ πολλών εκτυπωτών του ίδιου μοντέλου. Εάν έχετε περισσότερα από ένα LEF2-200 UV, μπορείτε να μοιράσετε την παραγωγή σας σε περισσότερα από ένα εκτυπωτικά διατηρώντας την ίδια χρωματική ποιότητα. *

Επιπλέον, το VersaWorks 6 σας επιτρέπει να προσθέσετε πολλά αρχεία εκτύπωσης (π.χ. λευκά, CMYK και διαφανή) σε μια ομάδα εργασίας για την συνεχόμενη εκτύπωσή τους.

Σε περίπτωση βουλώματος κάποιων ακροφυσίων, η νέα λειτουργία Nozzle mask σας επιτρέπει να συνεχίσετε την εκτύπωση χρησιμοποιώντας ένα μόνο τμήμα της κεφαλής.

Με το VersaWorks 6 μπορείτε να κάνετε επιπλέον curing, όταν αυτό απαιτείτε σε κάποια δύσκολα υλικά,  απευθείας στη συγκεκριμένη εκτυπωμένη περιοχή.

Η εκτύπωση μεταβλητών δεδομένων είναι επίσης διαθέσιμη, καθιστώντας εύκολη την παραγωγή εκτυπωμένων αντικειμένων με σειριακούς αριθμούς και ονόματα.

* Ισχύει μόνο όταν χρησιμοποιείτε τα ίδια μοντέλα εκτυπωτών με τον ίδιο τύπο και συνδυασμό μελάνης. Τα αρχεία πρέπει να εκτυπώνονται με τις ίδιες ρυθμίσεις εκτύπωσης, όπως "Τύπος μέσου εκτύπωσης" και "Ποιότητα εκτύπωσης".

Υψηλή Αξιοπιστία και Ασφάλεια

Το LEF2-200 διαθέτει ένα νέο σύστημα καθαρισμού. To "Head Refresh" απομακρύνει τυχόν μελάνι που έχει παραμείνει στις κεφαλές εκτύπωσης και καθαρίζει την επιφάνεια τους, προκειμένου να διατηρεί τον εκτυπωτή σε άριστη κατάσταση. Στην περίπτωση βουλομένων ακροφυσίων, η νέα λειτουργία Nozzle mask, σας επιτρέπει να συνεχίσετε την εκτύπωση με ένα μέρος της  κεφαλής. Το αεροστεγές κάλυμμα προστατεύει τους χειριστές από την UV ακτινοβολία και εμποδίζει τη επικάθιση της σκόνης στην επιφάνεια των υλικών κατά την εκτύπωση.

Ένα προαιρετικό σύστημα φίλτρου αέρα μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα κάτω από το μηχάνημα. Περιλαμβάνει ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα που απομακρύνει αποτελεσματικά την οσμή και τις πτητικές ουσίες που παράγονται κατά την εκτύπωση.

Ενεργειακή Απόδοση, ozone free και mist filters

Το LEF2-200 συνδέεται σε μια απλή πρίζα. Καταναλώνοντας πολύ λιγότερο ρεύμα από άλλα επίπεδα εκτυπωτικά, προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση ρεύματος ανά έτος.

Χρησιμοποιεί UV-LED curing λάμπες που διαρκούν έως δέκα φορές περισσότερο από τις συμβατικές UV και μπορούν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν άμεσα – χωρίς να απαιτείται προθέρμανση - εξοικονομώντας στον χρήστη πολύτιμο χρόνο. Επιπλέον, το LEF2 εισέρχεται αυτόματα σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης όταν δεν χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη ποιότητα εκτύπωσης γύρω από τις καμπύλες των αντικειμένων, το LEF2-200 ενσωματώνει ένα mist filter, απορροφά τα νέφη μελάνης και  εμποδίζει την επικάθισή του στα εσωτερικά εξαρτήματα του εκτυπωτή. Τα φίλτρα έχουν σχεδιαστεί ώστε να αντικαθίστανται εύκολα από τον τελικό χρήστη.

Roland Intelligent Pass Control

Το Roland Intelligent Pass Control – για το οποίο αναμένεται δίπλωμα ευρεσιτεχνίας -  είναι υπεύθυνο για την ακριβή τοποθέτηση των κουκίδων μεταξύ των περασμάτων (passes), επιτυγχάνοντας ομαλές διαβαθμίσεις, εξαιρετικά συμπαγή χρώματα και βέλτιστη ποιότητα εικόνας σε όλες τις επιλογές εκτύπωσης (print modes).

Model LEF2-200
Printing technology Piezoelectric inkjet
Media Width Max. 538 mm (21.2 in.)
Length Max. 360 mm (14.2 in.)
Height Max. 100 mm (3.94 in.)
Weight Max. 5kg (11 lb.)
Printing width and length Max. 508 (W) x 330 (L) mm (20 x 13 in.)
Ink Type ECO-UV (EUV, EUV4) 220 cc cartridge
Colours 5 colours (Cyan, Magenta, Yellow, Black, White)
5 colours (Cyan, Magenta, Yellow, Black, White) and Primer
6 colours (Cyan, Magenta, Yellow, Black, White and Gloss)
Ink-curing unit UV-LED lamp
Print resolution (dots per inch) Max. 1440 dpi
Distance accuracy*1 Error of less than ±0.3% of distance travelled or ±0.3 mm (±11.8 mil), whichever is greater.
Connectivity Ethernet (10BASE-T/100BASE-TX, automatic switching)
Power-saving function Automatic sleep feature
Power requirements AC 100 to 240 V ±10%, 1.8 A (50/60 Hz)
Power consumption During operation Approx. 149 W
Sleep mode Approx. 13 W
Acoustic noise level During operation 60 dB (A) or less
During standby 49 dB (A) or less
Dimensions 1202 (W) x 962 (D) x 549 (H) mm (47.4 x 37.9 x 21.7 in.)
Weight 110 kg (242.5 lb)
Environment During operation Temperature: 20 to 32°C (68 to 90°F) (22°C/72°F or higher recommended)
Humidity: 35 to 80% RH (no condensation)
Power off Temperature: 5 to 40°C (41 to 104°F), Humidity: 20 to 80% RH (no condensation)
Included items Roland VersaWorks 6 Software RIP, cleaning liquid, drain bottle, user's Manual, power cable, etc.

*1 25°C or 77°F, humidity: 50%.

Specifications, designs and dimensions listed may be subject to change without notice.

This device is capable of printing on a wide variety of substrates. However, the print quality or the ink adhesion may vary according to the substrate used and it is strongly recommended to test the substrate for compatibility to ensure optimal print results. Vaporized components may slightly irritate the eyes, nose and/or throat during and following printing with this product. If continuously printing in a closed space, the density of volatile compositions will accumulate and may irritate the eyes, nose and /or throat. Roland DG strongly recommends that you install a ventilation system and use this product in a well-ventilated room. For more information, please contact your local distributor or dealer.

Roland VersaWorks 6 System Requirements
Operating system Windows® 10 (32/64 bit), Windows® 8.1 (32/64 bit), Windows® 7 Ultimate/Professional (32/64 bit)
Hard-disk file system NTFS format
CPU Intel® Core™2 Duo, 2.0 GHz or faster recommended
RAM 2 GB or more recommended
Video card and monitor A resolution of 1280 x 1024 or more recommended
Free hard-disk space 40 GB or more recommended
Optical drive DVD-ROM
Other Internet connection recommended

LEF2-200 genuine accessories and inks

Model Description
EUV-CY/EUV4-CY ECO-UV Ink 220 cc, Cyan
EUV-MG/EUV4-MG ECO-UV Ink 220 cc, Magenta
EUV-YE/EUV4-YE ECO-UV Ink 220 cc, Yellow
EUV-BK/EUV4-BK ECO-UV Ink 220 cc, Black
EUV-WH/EUV4-WH ECO-UV Ink 220 cc, White
EUV-GL/EUV4-GL ECO-UV Ink 220 cc, Gloss
EUV-PR * ECO-UV Ink 220 cc, Primer
SL-CL Cleaning liquid 220 cc

*Primer ink adhesion may vary depending on substrate and conditions. Testing ink adhesion prior to production is recommended.

Optional Air Filtration System

An optional air filtration system is available for the LEF2-200. This includes an activated carbon filter which effectively removes the odour and volatile substances that occur during printing. This unit can be placed easily underneath the LEF2-200.

The RotaPrint® accessory fits inside the LEF2-200 and attaches to the printer magnetically. The attachment uses the existing feed system to print onto cylindrical items with a diameter between 1.6 and 3 inches.

×
Any questions?